En Dikkat Çekici Haberler İçin Takipte Kalın.

Aydan Şener Kimdir? Kaç Yaşında ve Nereli?

Aydan Şener hakkında merak ettiğiniz her şey...

0

Aydan Şener 90’lı yıllara damgasını vuran ünlü oyunculardan biridir. Başarılı oyunculuğunun yanı sıra güzelliğiyle de herkesi etkilemeyi başaran ünlü isim, günümüzde hala çok sayıda hayrana sahiptir. Başarılı oyunculuk kariyerinin yanı sıra 1981 yılında Türkiye güzeli de seçilen bu isim uzun bir süre adından söz ettirmeyi başarmıştır.

Peki Aydan Şener kimdir? Kaç Yaşında? Evli Mi? Mesleği nedir? Aydan Şener nereli? Nerede yaşıyor? Hangi filmlerde rol aldı? Sosyal medya hesapları nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarına ve daha fazlasına ulaşmak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Tayfa Haber olarak sizler için 1990’lı yıllara damgasını vurmuş ünlü oyuncu ve Türkiye güzelini araştırdık… İşte ünlü oyuncunun hayatı.

Aydan Şener Kimdir? Hayatı ve Biyografisi

Aydan Şener, 1963 yılında doğmuş ünlü sanatçılardan biridir. Ünlü oyuncunun doğum yeri ise Kilis’tir. Kilis’te doğan sanatçımız yaklaşık 1 yaşlarındayken ailesinin taşınması sebebiyle Bursa’ya taşınmış ve orada büyümüştür. Lise eğitimi de dahil olmak üzere okul hayatını Bursa’da tamamlayan Aydan Şener daha sonrasında kariyeri için ilk adımları atmaya başlamıştır.

1981 yılında Türkiye Güzeli yarışmasına katılan mankenimiz, katıldığı yıl yarışmayı kazanmış ve Türkiye güzeli seçilmiştir. Türkiye güzeli seçilen ünlümüz, uzun bir süre mankenlik yapmış ve daha sonrasında oyunculuk kariyerine adım atmıştır.

Birçok dizide ve filmde yer alan ünlü oyuncu ilk olarak Küçük Ağa televizyon dizisinde rol almayı başarmıştır. Daha sonrasında Çalıkuşu dizisinde de oynayan ve ününe ün katan oyuncumuz, birçok filmde gösterdiği başarılı performansı sayesinde tüm Türkiye’nin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Ayrıca ünlü oyuncu, güzelliğiyle de her zaman hayranlarını etkilemekte, tüm ülkede ilgi çekmektedir. Televizyon ve sinema filmlerinin ardından ünlü oyuncu bir süre tiyatroyla da ilgilenmiş ve çok sayıda oyunla sahnede yer almıştır. Etkileyici bir kariyere sahip olan Aydan Şener asıl ününü Çalıkuşu dizisiyle kazanmıştır.

aydan-sener-kimdir-kac-yasinda-nereli
aydan-sener-kimdir-kac-yasinda-nereli

Aydan Şener Özel Hayatı? Oğlu Var Mı? Annesi Kim? Eşinden Ne Zaman Ayrıldı?

Ünlü manken ve oyuncu geçmişte televizyon dizileri ve filmleriyle ünlenmiş önemli sanatçılardan biridir. Ünlü oyuncu özel hayatıyla pek gündeme gelmese de hayranları tarafından merak edilen pek çok soru bulunmaktadır. 1986 yılında Çalıkuşu dizisiyle asıl ününü kazanan oyuncu, daha sonrasında Ayhan Akbin ile evlenmiştir.

1988 yılında Ecem adında kız çocuğunu dünyaya getiren çiftimiz yaklaşık 3 yıl sonra 1991’de ayrılmıştır. Ayhan Akbin’den ayrılan ünlü oyuncu daha sonrasında evlilik yapmamıştır. Yen bir evlilik yapmayan oyuncunun oğlu yoktur. Oyuncunun kızı Ecem Akbin ise günümüzde oyunculuk yapmaktadır. Ecem Akbin, özellikle 2013 ve 2015 yılları arasında yayınlanan Medcezir dizisi ile ünlenmiş ve adını duyurmayı başarmıştır. Ayrıca ünlü oyuncunun kızı Ecem Akbin, darısı başımıza adlı yapımda da yer almıştır.

Aydan Şener’in oğlu bulunmamakta ve Aydan Şener eşi Ayhan Akbin’den ayrıldıktan sonra yeni evlilik yapmamıştır. Ünlü oyuncunun annesinin adı ise Ayhan Şener’dir.

Aydan Şener Son Hali 2022

Aydan Şener’in son hali tüm hayranlarını şaşkına çevirdi. 90’lı yılların ünlü oyuncusu 2022 yılında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gündemi salladı. Çalıkuşu Feride olarak tanınan ve yaz tatiline çıkan ünlü oyuncu Instagram uygulaması üzerinden yaptığı bikinili paylaşım ile yine hayranlarını etkilemeyi başardı.

Sosyal medya hesabından paylaşılan bu fotoğraf kısa süreliğine gündem oldu ve paylaşıma yorumlar yağdı.

aydan-sener-kimdir-kac-yasinda-nereli
aydan-sener-kimdir-kac-yasinda-nereli

Oyunculuğu Bıraktı Mı?

1990’lı yıllarda yaptığı dizi ve sinema filmleriyle tüm Türkiye tarafından tanınan ünlü oyuncu son dönemde pek fazla projede yer almıyor. Uzun süredir sessiz kalan oyuncu sessizliğini 2021 yılında yaptığı röportaj ile bozmuştu. Verdiği röportajda ünlü oyuncu, oyunculuğu bırakmadığını ve sadece ara verdiğini söylemişti. Bu nedenle 1981 Türkiye güzelini belki daha sonrasında da ekranlarda görebiliriz.

Aydan Şener Çalıkuşu Dizisinde Hangi Rolü Oynadı?

Aydan Şener bugüne kadar uzanmış olan ününü dönemin Çalıkuşu dizisi ile kazanmıştı. O dönem fazlasıyla ilgi çeken dizi, tüm Türkiye’de ses getirmiş ve bu da oyuncunun ünlenmesini sağlamıştı.

Aydan Şener Çalıkuşu dizisinde öğretmen Feride’yi canlandırdı. İdeallerinden vazgeçmeyen öğretmen karakteri dizinin kadın başrolüydü. Ünlü oyuncunun son olarak rol aldığı dizi ise Kalbimdeki Deniz yapımındaki Zahide karakteriydi. Dizi ve sinema işlerinin yanı sıra oyuncu 2000’li yıllarda aktif olarak tiyatro oyunculuğu yaptı.

İlginizi Çekebilir; Bedelli Askerlik

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.