En Dikkat Çekici Haberler İçin Takipte Kalın.

Türkiye’de Maymun Çiçeği Vakası Tespit Edildi!

Maymun Çiçeği Türkiye'de!

0

Maymun çiçeği Türkiye’de! Korona virüs pandemisinin ardından bu sefer maymun çiçeği virüsü ile tüm dünya karşı karşıya! Peki Vaka sayısı kaç? Virüs bulaşıcı mı? Fahrettin Koca yeni bulaşıcı virüs hakkında ne dedi? Yeni pandemi yolda mı? Tüm bu soruların cevapları ve daha fazlası için haberimizin devamını okuyabilirsiniz.

Maymun Çiçeği Türkiye’de!

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu sabah açıklama yaptı. Bakan Koca’nın yaptığı açıklamaya göre Türkiye’de ilk maymun çiçeği vakasıyla karşılaşıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada ‘’Tek maymun çiçeği vakasıyla karşılaştık, vaka tecrit edilmiş durumda ve takiplerimizi sürdürüyoruz’’ dedi. Fahrettin Koca’nın yaptığı bu açıklama sonrasında maymun çiçeği sosyal medyada gündem oldu.

Virüsün Semptomları Neler?

Bu virüs tıpkı Covid 19 gibi bulaşıcı bir virüs. Ancak bu virüs korona virüs hastalığına göre daha farklı şekillerde bulaşabiliyor. Virüs vücuda girdikten sonra ise yüksek ateş, sırt ağrısı, kas ağrıları ve baş ağrısı gibi semptomlar ortaya çıkıyor. Ayrıca vücutta belirli yerlerde kızarıklıklar ve kaşıntılar da meydana gelebiliyor.

Virüs Nasıl Bulaşıyor?

Bu virüsü covid-19 virüsünden ayıran en önemli fark bulaşma şekli. Yeni virüs, solunumdan çok fiziksel temasla bulaşabiliyor. Cinsel yollar, fiziksel temaslar, göz, burun ve ağız yoluyla bu virüs bulaşabilir.

Virüs Ölümcül Mü?

İlk vaka olan yeni hastalık korona virüse göre daha az etkili bir virüs. Ancak hastaları da yataklara düşürebilir. Ancak genel olarak hastalığın hafif bir şekilde geçirildiği tahmin ediliyor.

Virüsün Tedavisi Var Mı? Varsa Ne?

Covid-19’da da olduğu gibi bu virüse karşı tek gücümüz aşı. Eğer virüs vücuda girdiyse çeşitli tedaviler uygulanabiliyor. Çiçek hastalığında kullanılan aşıların bu virüse karşı bağışıklık kazandırmaya yaradığı şu anda düşünceler arasında.

 İlginizi çekebilir: Peugeot 408 Tanıtıldı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.