En Dikkat Çekici Haberler İçin Takipte Kalın.

Bedelli Askerlik Ücreti 2022 Ne Kadar Oldu?

Bedelli Askerlik Ücreti 2022 açıklandı!

0

Bedelli askerlik ücreti 2022 yılında yeniden değiştirildi. Uzun dönem askerlik yapmak istemeyen erkek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tercih edebileceği bedelli askerlikte yeni düzenleme geldi. Yapılan düzenlemeyle bedelli askerlik ücreti artırıldı.

Peki bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? Bedelli askerlik ne kadar 2022? Bedelli askerlik kaç gün?bedelli askerlik ücreti 2022 Haziran zammı? Bedelli için ne kadar ödenmeli? Tüm bu soruların cevaplarına ve daha fazlasına ulaşmak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Bedelli Askerlik Ücreti 2022 Ne Kadar? Bedelli Askerlik Ücreti Son Dakika!

Bedelli askerlik ücreti, son yapılan düzenlemeler doğrultusunda yenilendi. Geçtiğimiz günlerde asgari ücret arttırılmış ve 5500 TL olmuştu. Asgari ücretin artmasından kısa bir süre sonra ise bedelli askerlik fiyatına zam yapıldığı açıklandı.

Yapılan açıklamaya göre askerlik görevini bedelli olarak tamamlamak isteyen erkeklerin ödemesi gereken tutarın tam olarak 80 bin 64 lira olduğu belirtildi. Bu nedenle bedelli askerlik yapmak isteyen erkekler, öncelik olarak olan 80.064 TL ödeyerek bedelli yapabilirler.

Bedellik askerlik ücreti 2022 temmuz ayında artarken aynı zamanda yoklama kaçağı olan erkeklere de af geldi. Yoklama kaçağı olan erkekler, kaçak oldukları her ay için bu tutara ek olarak ödeme yapacaklar.

bedelli-askerlik-ucreti-2022-ne-kadar-oldu
bedelli-askerlik-ucreti-2022

Bedelli Askerlik Ücreti Zammı Ne Kadar? Ne Kadar Ödenmeli?

Bedelli askerlik ilk olarak 2019 yılında kalıcı hale getirilmişti. Kalıcı hale getirilmeden önce sadece belirli yaş sınırlarının faydalanabileceği şekilde bedelli askerlik 15 bin TL karşılığında yapılmıştı. Ancak 2019 yılında yürürlüğe giren kanun doğrultusunda bedelli askerlik kalıcı hale gelirken aynı zamanda ücretinde de artış yaşandı.

Bedelli askerlik ücreti 2019 yılında ilk olarak 31 bin 434 lira olarak açıklandı. Daha sonrasında bedelli askerlik 32 bin 230 lira oldu. 2020 yılının ilk 6 ayı için 35 bin 54 liraya çıkan bedelli, ikinci altı ayda ise 37 bin 20 lira olmuştu. Son olarak 2021 yılında 43 bin 150 lira olmuştu.

Yapılan Temmuz zammı ile birlikte bedelli askerlik ücreti 2022 yılının ikinci yarısı için 80 bin 64 lira oldu. Bedelli askerlik ücretleri, maaş katsayıları üzerinden yapılıyor. Her 6 ayda bir memur maaşları zamlanıyor ve bununla birlikte bedelli de artış gösteriyor.

Bedelli Askerlik Kaç Gün?

Bedelli askerlik ücreti üç yıl içerisinde yüzde 155 oranında zamlandı. Her altı ayda bir artış gösteren bedelli askerlikte sadece belirlenen ücreti ödemek yeterli değil. Bu sebeple askerlik yapmak istemeyen kişilerin belirli bir dönem boyunca askere gidip gelmesi gerekiyor.

Bedelli askerlikte gün sayısı 2022 yılında 1 ay olarak belirlendi. Bu sebeple askerliğini bedelli olarak yapmak isteyenlerin 1 ay boyunca askere gitmesi ve askerlik yapması gerekiyor. Askerliğini bedelli olarak yapan bireylere 4 gün yol izni veriliyor. Bu sayede genel olarak askerlik yapılacak olan gün sayısı 26’ya iniyor.

Bedelli Askerlikte Yoklama Kaçakları Ne Kadar Ödeyecek?

Tecili bitmiş ve askerliğini zamanında yapmamış, yoklama kaçağı durumuna düşmüş kişiler uzun süredir af bekliyordu. Son çıkarılan aftan faydalanamayan ve yoklama kaçağı durumuna düşen erkekler tam 3 yıldır af bekliyordu. Nihayet yeni bedelli askerlik yasası geçti ve af çıkarıldı.

Çıkarılan affa göre yoklama kaçağı durumuna düşen erkekler de bedelli askerlik yapabilecekler. Ancak yoklama kaçağı durumunda olan kişilerin bedelli askerlik yapabilmeleri için 80 bin 64 TL olan ücrete ek olarak her ay için 1167 TL ödemesi gerekiyor.

Bu sebeple 1 yıldır asker kaçağı konumunda olan bireylerin bedelli askerlik yapabilmeleri için ödemeleri gereken toplam ücret 94 bin 68 TL şeklinde.

Bedelli Askerlik Ücreti Resim Gazetede Yayımlandı Mı?

Bedelli askerlik ücreti zammı resmen açıklandı. Yapılan duyurudan önce yapılacak olan zam resmi gazetede de yayınlandı. Böylelikle bedelli askerlik ücreti 2022 yılının ikinci döneminde bedelli askerlik yapacak olan bireylerin, ödemesi gereken ücret yürürlüğe girmiş oldu. Bedelli askerlik ücreti 2022 yılı sonuna kadar 80 bin 64 lira olacak. Bu sebeple askerliğini bedelli olarak yapmak isteyen kişilerin ödemesi gereken ücretler genel olarak bu şekilde.

Bedelli Askerlik Nedir?

Bedelli askerlik, askerlik görevini yapmak istemeyen erkeklerin, askerlik yapmak yerine belirli bir ücret ödeyerek daha kısa bir süre askere gitmesine olanak sağlıyor. Günümüzde askerlik süresi normal dönemde 6 ay. Ancak bedelli ile bu süre 1 aya kadar inebiliyor. Ancak bunun için de yoklama kaçağı olmamak ve bedelli askerlik ücreti 2022 tutarını ödemek gerekiyor.

İlginizi çekebilir; Asgari Ücret Belirlendi

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.