En Dikkat Çekici Haberler İçin Takipte Kalın.

Asgari Ücret Zammı Belirlendi! Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari Ücret Zammını Duyurdu!

Son Dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari Ücret Zammını Duyurdu!

0

Asgari ücret zammı açıklandı! 2022 Temmuz ayından itibaren asgari ücretle çalışanlar zam alacak. Net asgari ücret zammı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı!

Peki asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücrete ne kadar zam yapıldı? Cumhurbaşkanı ne dedi? 2022 asgari ücret zammı hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevapları son dakika haberimizde…

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar?

Asgari ücret zammının ne kadar olacağı uzun süredir işçiler ve iş verenler tarafından merakla bekleniyordu. Özel sektör ve diğer alanlarda verilen minimum maaş tutarı asgari ücretin, enflasyon ve faizler sebebiyle Temmuz ayında tekrar düzenleneceği daha öncesinden duyurulmuştu. Temmuz ayının ilk günüyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan açıklama geldi.

2022 Asgari Ücret Ne Kadar Oldu?

Herkesin merakla beklediği asgari ücretin Temmuz ayından itibaren ne kadar olacağı açıklandı. 2022 Ocak ayında yaklaşık yüzde 50 oranında bir zam yapılan asgari ücrete Temmuz ayında ise yüzde 25 oranında zam yapıldı. Böylelikle 2022 asgari ücret miktarı net 5 bin 500 TL oldu. Artık asgari ücret ile çalışanlar net olarak aylık 5500 TL maaş alacaklar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ne Dedi?

Asgari ücretin ne kadar olacağı son dakika şeklinde Başkan Erdoğan tarafından açıklandı. Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamalarda ‘’Ülkemiz maruz kaldığı enflasyon ve ekonomik tuzaklara karşı, belirlediği programı uygulamaktadır. Enflasyon tüm dünyanın sorunudur ve biz buna karşı tüm önlemlerimizi alarak çalışanlarımızı ve insanlarımızı korumaktayız. Fahiş fiyat artışları sebebiyle vatandaşlarımızın yaşadığı zorlukların farkındayız, bunun için tedbirler almaya devam ediyoruz. Kamu çalışanlarına enflasyon doğrultusunda yüzde 40 oranında zam yapılacak. Asgari ücrette ise yüzde 25 oranında bir zam yaptık. Artık asgari ücret 5 bin 500 lira oldu’’ dedi.

İlginizi çekebilir: Maymun Çiçeği Vakası Açıklandı!

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.