En Dikkat Çekici Haberler İçin Takipte Kalın.

Tül Perde Nasıl Yıkanır?

Tül perde yıkamanın püf noktaları...

0

Tül perde hemen hemen her evde bulunan perde modellerinden biridir. Ev içerisinin görünmesini ve içeriye güneş girmesini belirli oranlarda engelleyen bu ürünler, belirli bir kullanım süresinin ardından kirlenebilirler. Ev içerisinde bulunan her eşyada olduğu gibi tül perdeler de bakıma ve temizliğe ihtiyaç duyar. Ancak diğer perde modellerinin yanı sıra bu ürünün, temizliği ve yıkama şekli biraz daha farklıdır.

Camlarda, kapılarda ve balkon gibi alanlarda ev içerisinde kullanılabilen bu perde modelinin, yıkama ve temizleme aşamasında zarar görmemesi için doğru şekilde yıkanması şarttır.

Peki tül perde nasıl yıkanır? Tül perde yıkamanın püf noktaları nelerdir? Perde yıkarken nelere dikkat edilmeli? Perde nasıl beyazlatılır? Tüm bu soruların cevapları ve daha fazlası için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz…

Tül Perde Nasıl Yıkanır Makinede?

Tül perdeyi yıkamanın ve temizlemenin birçok yolu bulunmaktadır. Bunlardan biri de diğer perde ve kıyafetlerde olduğu gibi makinelerdir. Makinede tül perde temizlemek daha kolay bir şekilde yapılsa da dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalar bulunmaktadır.

Dikkat edilmesi gereken bu noktalar sayesinde perdelerin daha temiz olması ve herhangi bir zarar görmemesi sağlanır. Tül ve diğer modelde perdeler, diğer kumaşlara oranla daha farklı yıkanmak zorundadır. Aksi takdirde perdeler zarar görür ve kullanılamaz hale gelir. İşte makinede tül perde yıkamak için takip etmeniz gereken adımlar;

  1. Öncelikle perdelerin hassas olduğunu bilmeniz gerekiyor. Bu sebeple ilk olarak hassas yıkama ayarlarından birini tercih etmelisiniz.
  2. Eğer makinede hassa programlar yoksa sentetik olan programları tercih edebilirsiniz.
  3. Bunun yanında makinede 30 derece sıcaklık oranı ve 400’e yakın devir tercih etmelisiniz.
  4. Ayrıca perdelere herhangi bir zarar gelmemesi açısından sıkma iptal seçeneği de tercih edilebilir.

Siz de yukarıdaki adımları tercih ederek tül perde modellerinizi makinenizde kolaylıkla yıkayabilirsiniz. Perdelerinizi yıkadıktan hemen sonra kurumasını beklemeden asmalısınız. Bu sayede perdeleriniz kururken aynı zamanda kırışma ihtimalini de önleyebilirsiniz.

tul-perde-nasil-yikanir
tul-perde-nasil-yikanir

 

Tül Perde Elde Yıkanır Mı?

Perde sadece makine aracılığıyla değil aynı zamanda elde yıkayabileceğiniz ürünlerden de biridir. Diğer perdelerde olduğu gibi tül olarak üretilen ve kullanılan bu perdeler, aynı zamanda elde yıkanabilir. Bu perde modellerini elde yıkamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

  1. İlk olarak yıkanacak olan perdeleri boş bir seleye alın.
  2. Yıkamak için kullanacağınız alanı seçebilirsiniz. Örneğin küvet veya leğenler tercih edilebilir.
  3. Çok sıcak olmayan, çok da soğuk olmayan suya deterjan atınız.
  4. Ardından perdeleri suya batırarak yıkayınız.

Yukarıdaki adımları takip ederek kolaylıkla perdelerinizi yıkayabilirsiniz. Tül perde elde yıkama işleminin ardından yine kurumayı beklemeden direkt olarak asabilirsiniz. Bu sayede perdelerin kırışmasını engelleyebilir ve kullanıma devam edebilirsiniz.

tul-perde-nasil-yikanir
tul-perde-nasil-yikanir

Tül Perde Nasıl Beyazlatılır?

Evlerde günümüzde perdeler için genellikle beyaz rengini tercih ediyoruz. Özellikler tül modellerde beyaz renkler daha tercih edilebilir oluyor. Ev içerisinde sigara içilmesi veya farklı sebepler doğrultusunda perdeler zamanla kirlenebiliyor. Sararan, kirlenen veya kokan perdeler de evin şıklığının büyük oranda kaybolmasına sebep oluyor. Peki sararan perde nasıl beyazlatılır? İşte yolları…

  1. Bulaşık makinesi tableti kullanın!

Bulaşık makinesinde kullandığımız tabletlerin aynı zamanda perdelerin beyazlatılması için işe yaradığını biliyor muydunuz? Evet tabletleri perde beyazlatmak için kullanabilirsiniz. Özellikle tabletler, leke giderme ve çıkmayan kirlerin çıkarılması için fazlasıyla işe yarıyor.

Bu uygulamayı kullanmak için öncelik olarak makinenizi hazırlayın. Ardından makinenin iç kısmına perdelerle birlikte tableti yerleştirin. Bulaşık makinesi ile yıkama işlemi bittiğinde perdeleriniz ilk günkü gibi bembeyaz olacak.

  1. Beyaz sirke

Beyaz sirke hemen hemen her lekenin çok daha kolay bir şekilde çıkarılması için tercih ediliyor. Siz de beyaz sirke tercih ederek perdelerinizi kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Makineye attığınız perdeler için kullandığınız deterjan kısmına beyaz sirke dökün ve yıkayın. Yıkama işlemi bittiğinde perdeleriniz tertemiz olacak. Sirke kokusu ise perdeler kuruduğunda kendiliğinden gidecektir.

  1. Karbonat

Beyazlatma denince akla gelen ilk yardımcı ürünlerden biri de karbonat. Ayakkabı, beyaz kıyafetler ve birçok şey için tercih edilen karbonat aynı zamanda perde yıkama işlemi için tercih edilebiliyor. 2 paket karbonatı perde üzerine serperek yıkama işlemini gerçekleştireceksiniz. Sonrasında temiz ve beyaz tül perde modellerine sahip olabilirsiniz.

İlginizi çekebilir; Aydan Şener Kimdir?

 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.